handel

Mack på Rema, visualisert

Macks Ølbryggeri AS er en av de eldste industribedrifter i Troms. De har et helt nytt produksjonsanlegg på Nordkjosbotn i Balsfjord kommune, ca en times kjøring fra Tromsø sentrum.

Mack er en del av Tromsøs – og Nord-Norges – mat- og drikkekultur. Begrepet «Mackøl og måsegg» er kjent over hele landet som en av Nord-Norges signatur-retter. Før ølkartellet ble opphevet på 1987, var Mack det eneste bryggeriet som solgte øl og mineralvann i Troms og Finnmark. Merkevaren står strekt i nord.

Bryggeriet er fremdeles uavhengig av de store internasjonale bryggeri-konsernene, noe som styrker deres posisjon i mange nordnorske konsumenters hjerter. Mack er som uavhengig aktør, et symbol på at også nordnorske produsenter kan overleve og faktisk vokse i en globalisert industri.

I januar ble forhandlingene mellom Mack og Rema 1000 en offentlig prosess. Rema 1000 vil i hovedsak selge drikkevarer fra Carlsberg-gruppen, noe som gjøre at de norsk eide produsentene Aass, Hansa og Mack får svært redusert vareutvalg på landet tredje største dagligvare-kjede.

Rema 1000 har i sin kommunikasjon i media sagt at Mack fortsatt skal bli solgt i Nord-Norge. For Mack er dette likevel en vesentlig og radikal endring av markedsposisjon.

I 2016 solgte de følgende utvalg av varer på alle Rema 1000 butikker i Troms og Finnmark:

2017-01-23-15-47-04

Rema 1000 har tilbudt en avtale om salg av følgende varer i Troms og Finnmark i 2017:

2017-01-23-15-47-09

Omleggingen betyr altså ikke bare tapte markedsandeler nasjonalt, men også vesentlig reduksjon i markedstilgang i det historiske kjernemarkedet Troms og Finnmark.

0 kommentarer på “Mack på Rema, visualisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: