Næringsliv

Fra 1 til 16. Rambøll i Tromsø.

 

Rambølls kontor i Tromsø er ganske unikt for Rambøll i norsk målestokk. Kontoret er et av de svært få i Norge som kun har vært basert på organisk vekst.

Rambøll kom til byen i 2007. Det året kjøpte Rambøll tre selskap i Alta, og ett av dem – Paulsen RI – hadde en ansatt i Tromsø. Det var begynnelsen på Rambølls Tromsø-kontor. Den ansatte sluttet omtrent rundt kjøpstidspunktet, så den første Rambøll-ansatte i Tromsø – ansatt av Rambøll – satt faktisk alene noen lange måneder før han fikk kollegaer. Han jobber fremdeles hos oss. Og hun som sluttet rett før Paulsen RI ble en del av Rambøll, hun kom tilbake til oss i fjor.

Da jeg begynte i Rambøll som leder for Tromsø-kontoret i 2009 var jeg ansatt nummer 6. Tjenestene kontoret leverte da var i bygg-markedet. Da jeg kom inn, utvidet vi til transport og samferdsel og i 2010 ansatte jeg den første arealplanleggeren.

Jeg ble fort imponert over Rambølls globale kompetanse og var ikke skyggeredd når det gjaldt ambisjoner for Tromsø-kontoret. Det var helt tydelig for meg at Tromsø ville ha et godt marked for tjenester rettet mot olje- og gassindustrien og management consulting. Min strategi var å få to nye Rambøll-selskap etablert i Tromsø: Rambøll Oil & Gas og Rambøll Management Consulting.

For tre år siden vokste vi ut av våre kontorlokaler i Søren Zakariassens gate og flyttet inn i det første nybygg for kontor i Tromsø sentrum siden rådhuset ble bygd – i Grønnegata 65. Samme år etablerte Rambøll Oil & Gas seg i Tromsø med miljøfaglige tjenester. Siden 2012 hadde jeg ansvar for utviklingen av Rambølls internasjonale arktiske organisasjon og strategi, ved siden av å være ansvarlig for alle kontorene i Nord-Norge. Rambølls internasjonale ambisjoner i nordområdene eller Arktis ble forsterket da vi kjøpte det amerikanske selskapet Environ i desember 2014. Siden da ble min funksjon som arktisk direktør så stor at jeg ikke lenger kunne ivareta lederfunksjonen for verken Nord-Norge eller Tromsø-kontoret. Ved siden av å være arktisk direktør for hele Rambøll Gruppen, fikk jeg anledning til å etablere en enhet i Rambøll Management Consulting i Tromsø i 2015.

Gjennom omorganiseringer som følge av oppkjøpet av Environ er vi nå tre Rambøll-selskap i Tromsø: Rambøll Norge, Rambøll Environment & Health og Rambøll Management Consulting. Tromsø-kontoret er med dette det bredest sammensatte kontoret i Nordområdene og Rambølls internasjonale Arktiske hovedkontor. Den statusen etablerte vi allerede i 2012, så vi er litt stolte over at vi gjorde Tromsø til vår arktiske hovedstad før både Arktisk Råd og Arktisk Økonomisk Råd gjorde det samme. Årsaken til at Rambøll valgte Tromsø, er at alle våre markeder er representert i Nord-Norge: Bygg, transport, miljø og helse, vann, olje & gass, energi, planlegging & urban design og management consulting. I tillegg hadde Nord-Norge etter våre analyser i 2012, utsikter til stor vekst i økonomien, noe som har blitt bekreftet spesielt i årene 2014-2016.

Vi er inne i et bredt spekter av oppdrag, både i Tromsø og Nord-Norge for øvrig – og i utlandet: Jeg og mine kolleger har arbeidet med prosjekt i USA, Italia, Island, Grønland, Finland, Sverige og Uganda de siste 12 månedene. De internasjonale prosjektene er innen miljøutredninger, samfunnsplanlegging, transport og internasjonal regionalutvikling. De regionale og lokale prosjektene er for det meste innen forretningsutvikling, byutvikling, arealplanlegging, vegplanlegging, samfunnsplanlegging, byggeledelse og prosjektering av bygg og anlegg. Kompetansen vår har et bredt spenn: waste management, livable cities, lufthavner, reiseliv og reindriftsnæring som noen eksempler.

Med de ansettelser som nå er gjort, vil vi være 16 i Tromsø når jeg kommer tilbake fra ferie. Og flere ansettelsesprosesser er på gang.

0 kommentarer på “Fra 1 til 16. Rambøll i Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: