Byutvikling

Snodig innmuring langs Kvaløyvegen

Kvaløyvegen langs vestsiden av Tromsøya har for tida flere byggeprosjekt, to av dem har et noe uventet fellestrekk.

Ved Vangberg, mellom Kvaløyvegen og sundet bygges det nå et flere etasjers kontorbygg. Litt underlig i seg selv at det bygges et stort kontorbygg som blir liggende alene som kontorarbeidsplass i et område som ellers bare består av boliger.

Det underligste med bygget er at det bygges som er mur eller vegg, mellom det nye boligområdet Vangberg og sundet. I en by som ellers har hatt lameller som nesten universell løsning for bebyggelse langs sjøen, så kommer der er altså en kolossal vegg. Lameller ville gitt lys og utsikt, men kanskje en større pris på kontorbygget.

2016-05-29 16.23.02

Lenger sør, på Sorgenfri, bygges det nye boliger på ei tomt som tidligere hadde en enebolig og som nå er revet. De nye boligene bryter med absolutt all arkitektur og utforming i bydelen. Det er ikke byggene i seg selv som gjør det, men en nesten demonstrativ stor og høy støyskjerm.

Kvaløyvegen har relativt høy trafikk, men gjennom hele Fagereng og Sorgenfri er det 30-sone: Det demper trafikkstøyen. Følelsen av å bo innesperret vil bli stor. Da lurer jeg på om ikke fasadeisolering  og støyisolerte vinduer ville ha blitt den beste helhetlige løsningen.

Jeg håper ikke slike innelukkede boligprosjekt vil bli vanlige løsninger i boligbydelene i Tromsø: Det ser brutalt ut.

 

 

 

1 kommentar på “Snodig innmuring langs Kvaløyvegen

  1. Det samme skjer ved de nye boligene og blokkene som er oppført og under oppføring på nedsiden av hovedvegen ved Solneset i Hamna. Lite vakre og høye støyskjermer som sperrer utsikten mot sundet og Kvaløya.Også her er det sone 30 km/t. Tror Byutvikling snarest må revurdere behovet for støyskjerming i 30 soner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: