Byutvikling

Siste skanse? Søndagsåpent i Tromsø

Erna Solberg jobber for søndagsåpne butikker.

Jeg vet ikke om jeg er helt enig i at dette skal bli en universell regel eller mulighet. Men jeg mener at byer som har stort besøk av turister må vurdere å innføre mulighet for søndagsåpne butikker i sentrum – i hver fall i et tidsintervall på fire-fem timer. Dette gjelder for mange byer som vi Tromsø-væringer er turister i: Praha, København (annenhver søndag), Reykjavik (Kringlan kjøpesenter),

I Tromsø sentrum har jeg etter egne forsøk funnet fire søndagsåpne butikker: Helmersens Delikatesser, Polarias souvenir-butikk, Joker dagligvarer i Storgata og Siste Skanse (lørdags- og søndagsåpen fotograf). Det er mulig at det finnes andre i tillegg. De er uansett i sum ikke mange.

Tromsø har over hele året stor tilstedeværelse av turister. Turistene er her til alle ukedager, også søndager. Noen ganger kan de være flere tusen i antall – og de er her for kort tid. Dette er cruise-turistene. Det kan være på sin plass å definere deler av handelsnæringa som turistnæring. Spesielt i Tromsø sentrum, vil søndagsåpne butikker som selger varer som turister gjerne vil kjøpe, kunne gi en økt omsetning.

Reiselivsnæringa har åpnet alle dager, det bør kanskje kunne være et eksempel til etterfølgelse for deler av handelsstanden og de som har sine arbeidsplasser der?

En egen regulering av sentrumsbutikkenes mulighet til søndagsåpent, vil i tillegg gi dem et mulig fortrinn i forhold til kjøpesentrene utenfor sentrum. Det vil i tilfelle være en god tilleggseffekt.

0 kommentarer på “Siste skanse? Søndagsåpent i Tromsø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: