Internasjonalt

Arctic Frontiers 2014 Humans in the Arctic 19.01.14

Årets konferanse hadde start på sitt program søndag kveld med registrering og åpning på Polaria. Taler av styreleder Salve Dahle, fylkesordfører Knut Werner Hansen og direktør for Arktisk Råd Magnus Johannesson. Tidvis var det svært trangt på Polaria, årets konferanse setter ny rekord med 1 000 deltakere.

Både policy-delen (mandag og tirsdag) og science-delen (onsdag, torsdag og fredag) foregår på Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Deltakelsen begrenses av de fysiske rammene ved universitetet og så lenge Arctic Frontiers holder seg til universitetet som arrangementssted vil deltakelsen være begrenset til 1 000. Flere av de internasjonale deltakerne jeg snakket med i går fremhever Arctic Frontiers som den viktigste arktiske konferanse i verden. I løpet av en times mingling i går traff jeg både gamle og nye kjente fra Canada, USA, Japan, Tyskland, Danmark, Grønland, Finland, Russland og Norge.

Det er flere side-arrangement i løpet av konferansen. Onsdag skal Rambøll presentere sin rapport Arctic Sustainable Cities for representanter fra Tromsø, Oulu og Luleå kommuner. Rapporten ble laget i fjor høst og er en beskrivelse av bærekraftigheten til 6 utvalgte arktiske byer: Nuuk, Narvik, Tromsø, Gällivare, Luleå og Oulu. Byene Tromsø, Luleå og Oulu er de mest bærekraftige med hensyn til økonomi, demografi og miljø. Under Arctic Frontiers åpnes Finlands Hus i Tromsø, så det er store delegasjoner fra flere byer i Finland til stede, bl.a. fra Oulu. Arrangementet Rambøll har er åpent for flere gjester. Ved interesse, ta kontakt med meg for ytterligere informasjon.

0 kommentarer på “Arctic Frontiers 2014 Humans in the Arctic 19.01.14

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: