Internasjonalt Regionalutvikling

Arctic Frontiers 20.01.2013

Arctic Frontiers hadde sin oppstart i Tromsø i kveld, fem nye dager med fullt program følger. 1000 påmeldte viser at konferansen har en stadig økende viktighet og posisjon.

Deltakelsen kan bli litt lavere: arktiske forhold har bredt seg sørover i Europa og store internasjonale flyplasser i Berlin, Paris og London har problemer med å avvikle flytrafikken.

Finlands ambassadør sa i sin tale på Polaria i kveld at opptil flere finske byer er interessert i å overta Tromsøs og Arctic Frontiers posisjon, hvis posisjonen blir ledig.

Denne invitten ble ikke besvart, men det er ikke sannsynlig at konferansens eiere ved Salve Dale eller konferansens støttespillere tok utspillet som noe annet enn en anerkjennelse: Arctic Frontiers er den største og viktigste internasjonale og sirkumpolare konferanse for forskning, politikk og næringsliv i nord.

Kultur og kunst har alltid vært viktige elementer av konferansen, kvelden ble derfor avsluttet på Tromsø kunstforening der utstillinga PolArt går i perioden 19.01 – 24.02.

0 kommentarer på “Arctic Frontiers 20.01.2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: