trafikksikkerhet

Nye påskevaner gir bedre trafikksikkerhet

Tromsø opplever svært gode værforhold denne påsken: Stille vær, temperaturer rundt null og sol fra nesten så og si skyfri himmel. Likevel har det blitt færre parkerte biler å se langs veiene.

Vårvinteren – og spesielt påsken – er høysesong for utfart. Tromsø har store og bynære utfartsområder, lett tilgjengelig med bil.

Inntil for få år siden har det vært knapphet på muligheter til å parkere for å få seg en skitur – kort eller lang. Statens vegvesen har siden 1970-tallet regulert vinterutfartsparkering langs fylkesveiene i de mest populære bynære områdene, som Finnvikdalen på Kvaløya.

Tromsø kommune har de siste årene opparbeidet noen større parkeringsplasser, som på Kattfjordeidet. Det gjør at det har blitt flere sikre parkeringsmuligheter i kommunen.  http://www.tromso.kommune.no/ski-og-turloeyper.121176.no.html

I tillegg er det mulig at tromsøværingene reiser mer bort i påsken, så parkeringsbehovet kan ha blitt redusert.

Uansett årsak, trafikksikkerheten har blitt bedre, det er nesten ikke parkering langs vei å se i år, som her øverst i Finnvikdalen, hvor det bare for to-tre år siden var fullt opp med biler langs veien – og hvor man burde være ute før 11 for å være sikret parkeringsmuligheter.

0 kommentarer på “Nye påskevaner gir bedre trafikksikkerhet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: