Byutvikling

Beredskap for uventede gjester

Tirsdag kveld denne uka oppstod det et relativt vanlig værfenomen i Sandnessundet i Tromsø: svært lokal, lav og tett tåke.

Tromsø lufthavn ligger på Langnes  – langs Sandnessundet. En god del flyankomster ble enten kansellert,  sterkt forsinket – opptil tre timer – eller omdirigert til Bardufoss. Flere flypassasjerer strandet på Tromsø lufthavn seint på kvelden. Min kilde var sammen med ca 60 andre i en utfordrende situasjon. Ikke nok med at flere flyreiser videre fra Tromsø den kvelden enten ble kansellert eller var umulige å nå på grunn av forsinkelser, i tillegg var det ikke hotellrom å oppdrive.

Ved tilsvarende situasjoner på OSL Gardermoen, blir ufrivillige overnattingsgjester busset til hoteller som har beredskapsavtaler med flyselskapene. Selv har jeg blitt innkvartert på hotell på Hamar ved en kansellering, noe som innebar godt over en times busstur hver vei.

Tromsø er et viktig trafikknutepunkt for luftfart og trenger en beredskapsløsning. Det bygges nå et nytt hotell i Tromsø og i løpet av året skal byggingen av nytt pasienthotell på UNN settes i gang. Dette vil hjelpe på overnattingskapasiteten i byen. Også hotellene på Sommarøya, i Malangen og på Vollan vil kunne gi samme grad av beredskap som Hamar gir for OSL.

Hva gjør flyselskapene? Skal strandede flypassasjerer i Tromsø fortsatt ha tilbud om overnatting i avgangshallen på lufthavna eller blir det andre ordninger?

0 kommentarer på “Beredskap for uventede gjester

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: