Internasjonalt

Tromsø – vårt arktiske hovedkontor

Ideen om en arktisk organisering i Rambøll ble unnfanget på Fjellheisen i Tromsø i april 2012. På dette møtet deltok representanter fra syv selskap i Rambøll- gruppen, alle med en tjenesteportefølje i det sirkumpolare Arktis. Vi benytter følgende definisjon av Arktisk: de administrative regioner i hvert av de arktiske land om inkluderer arktiske områder. Dette innebærer bl.a. at hele Barents-regionen er inkludert.

På Fjellheisen deltok også eksterne innledere fra Norsk Olje og Gass, LNS og Finnmark Kraft.

Rambøll hadde da arktisk aktivitet i Grønland, Island, Norge, Sverige, Finland og Russland. Det var naturlig for oss å samle denne arktiske kompetansen i Tromsø. Fra 2013 har jeg hatt stillingen som internasjonal Arktisk Direktør for Rambøll-gruppen og vi har hatt en bevisst strategi for å bygge opp vårt Tromsø-kontor som hovedkontor for vår satsing i Nordområdene. I løpet av tre år har vår størrelse i Arktis vokst fra 400 til 450 ansatte ved kontorene i Nord. Nå har vi kontorer i arktiske deler av følgende land: Alaska, Grønland, Norge, Sverige og Finland. I alt har Rambøll 13 000 ansatte i 35 land. I tillegg til våre 17 arktiske kontor, bidrar spesielt Moskva, Espoo, Stockholm, Trondheim, København, Toronto og Seattle med ekspertise i nordområdene.

Rambøll har spesialisert seg på internasjonale utviklingsprosjekt i Arktis. Fra vårt kontor i Tromsø ledes nå arbeidet med etableringen av Arctic Development Region – en region bestående av byene Oulu, Luleå og Tromsø. Tromsø-kontoret leder også Rambølls bidrag i arbeidet med utviklingen av North Atlantic Energy Network – et prosjekt med mål å etablere et energioverføringsnett mellom Grønland, Island og Europas fastland.

Vi har nå 16 ansatte ved vårt Tromsø-kontor, da jeg startet i Rambøll for fem år siden var jeg ansatt nr 6. De ansatte arbeider innen bygg- og anleggsteknikk, prosjekt- og byggeledelse, arealplanlegging, byutvikling, regionalutvikling, miljørådgivning og internasjonal industriutvikling i Nordområdene.

Tromsø er en by med høy og variert kompetanse om Nordområdene. I tillegg er byen et treffsted for internasjonale utviklingsaktører, offentlig forvaltning og forskning. Rambøll valgte Tromsø som sitt arktiske hovedkontor på grunn av dette og på grunn av at alle de viktigste vekstnæringene i Arktisk er representert i Tromsø og Nord-Norge: reiseliv, akvakultur, fiskeri, bergverk, rom-industri, olje & gass og fornybar energi.

Vi ønsker å bidra i Tromsøs og Nord-Norges utvikling som internasjonalt sentrum for Nordområdene / Arktis. Vi hilser Arctic Economic Council og andre etableringer velkomne til Tromsø og vi lover å bidra til at det internasjonale arktiske forretningsmiljø i byen styrkes og utvikles til det beste for hele den sirkumpolare arktiske region.

0 kommentarer på “Tromsø – vårt arktiske hovedkontor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: