Regionalutvikling

Skjervøy maritime klynge

Skjervøy har en sterk posisjon innenfor maritime næringer. Bruker man en utvidet definisjon av maritime næringer, så inkluderer den også de marine næringer. Skjervøy kommune har flere solide bedrifter også i dette segmentet, flere av disse er lokalisert på Arnøya: Arnøy Laks, Arnøytind og Årvikbruket. Det er også et mekanisk verksted og en entreprenørbedrift på Arnøya: Årviksand Verksted og Brødrene Albrigtsen.

Arnøya er av praktiske årsaker i liten grad del av næringsmiljøet i Skjervøy tettsted. Kommunikasjonen mellom øyene i kommunen er basert på ferger, noe som gir lite fleksibilitet i transport – og også lang reisetid mellom bygdene på Arnøya og Skjervøy: med ventetid på fergeleiene er det beregnet til 70 – 100 minutter hver vei. De ca 100 arbeidsplassene innenfor maritim- og anleggsnæringene på Arnøya vil kunne få økt viktighet for regionen hvis de fikk bli en del av en samlet næringsklynge i Skjervøy. Image

Da må det fastforbindelse til.

Skjervøy har servicebedrifter som mekanisk verksted, skipselektronikk og handelsvirksomhet. Oppdrett og smoltproduksjon er også viktig.

Hvis Nord-Troms ønsker å posisjonere seg i forhold til vekst i marine- og maritime næringer, og ikke minst i forhold til muligheter som følge av økt offshore-aktivitet, vil et tradisjonelt tiltak som fastlandsforbindelse antakeligvis være det sikreste kortet: det vil skape en robust næringsklynge gjennom et større arbeidsmarked og lettere kommunikasjoner for samarbeid bedrifter i mellom.

Rambøll har nylig levert en mulighetsstudie for fastforbindelser mellom Arnøy, Laukøy og Kågen. Forbindelsen trenger ca 300 – 450 mill kr i finansiering for å være fullfinansiert.

0 kommentarer på “Skjervøy maritime klynge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: