Regionalutvikling

Regionalt utviklingsteater

Det er teatersjefsskifte på Hålogaland Teater. Etter fire år i stillinga overlater Iren Reppen stillinga til Nina Wester. I den anledning overvar jeg i går en enkel seremoni hvor både forrige styreleder i Hålogaland Teater Nina Hjort og nåværende styreleder Hermann Kristoffersen takket Reppen av.

Teaterets rolle som agent for regional utvikling og oppvåking og teatersjefens evne til å gjøre HT til en scene som setter nasjonal og internasjonal agenda var gjennomgående tema. Kristoffersen trakk frem oppsetningen av «Mens vi venter på Godot» som et vendepunkt for ham i forståelsen av hvilken rolle Nord-Norge må ta i nordområde-politisk sammenheng: vi må finne svarene selv – og ta en aktivt definerende rolle. Hjort var klar på at HT har invitert inn landsdelens innbyggere til en scene og et teaterhus som gjør oss bedre i stand til å være med på å sette den nasjonale og internasjonale agenda.

Et samfunn som ønsker å være nasjonalt og internasjonalt ledende i arktisk og polar næringsutvikling, miljøbevaring og ressursforvaltning trenger et teater av HTs kaliber. Teateret gjør oss i stand til å se vår egen rolle, vår egen viktighet, våre egne fordeler og ulemper. Samtidig gir teateret oss et fellesskap og en felles referanse. Heldigvis har HT utstrakt turné-virksomhet i Troms og Finnmark, det styrker vår regionale identitet og vårt fellesskap.

Reppen har i sannhet vært en regional utvikler i tillegg til å være en organisatorisk, ledelsesmessig og kunstnerisk vellykket teatersjef.

Wester følger opp med et innholdsrikt og omfangsrikt program for sin første sesong. Dette alene tilsier at HT vil fortsette å ha en viktig rolle i å definere landsdelens situasjon. Det er spennende.

Så oppfordringen må være: gå på Hålogaland Teater i Tromsø, Harstad, Hammerfest, Karasjok, Vadsø og alle andre steder på turné-lista – og bli med på å utvikle samfunnet vi lever i.

0 kommentarer på “Regionalt utviklingsteater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: