Byutvikling

Byggekranenes by

Syv byggekraner preger bybildet å Bodø. Byggeaktiviteten er høy.

Bodø har hatt en kontinuerlig vekst i bygningsbransjen siden gjenreisningen etter krigen. Byen har i tillegg til privat sektor alltid hatt store offentlige byggeprosjekt. Konjunktursvingningene i byen har derfor vært mindre enn i andre byer: Forsvaret, Universitetet i Nordland, sykehuset, Avinor, Jernbaneverket, kommunale og fylkeskommunale bygg har bidratt til en jevnt stigende aktivitet.

Nå bygges det stort ved Nordlandssykehuset i offentlig regi. Det samme gjelder midt i sentrum, det såkalte kulturhuskvartalet som består av to store bygg over to kvartal: Stormen Teater- og  Konserthus og Stormen Bibliotek. Byggene tetter igjen et stort åpent areal i sentrum: blant annet parkeringsplassen utenfor det som fremdeles kalles SAS-hotellet på folkemunne – Raddison Blu.

I Sjøgata bygges det nå et nytt Rica-hotell som vil slå Nord-Norges-rekorden til etasjer som Rica har på sitt ett år gamle hotell i Narvik. I Bodø blir det 18 etasjer, to flere enn i Narvik. Bodø-hotellet får 241 rom og blir dermed landsdelens nest største etter Raddison Blu i Tromsø.

Hotellkapasiteten i de største byene i Nord-Norge er i sterk vekst. Store bygg- og anleggsprosjekt i Bodø, Narvik og Tromsø gir mange hotellovernattinger, det samme gjelder ny og økende petro-aktivitet og helårsturisme.

På planstadiet er det utarbeidet planer for ytterligere to høye punktbygg til i Bodø sentrum.

Rambøll har roller i alle de nevnte pågående byggprosjektene i Bodø.

0 kommentarer på “Byggekranenes by

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: